Zoeken
 Zoeken

Nieuws overzicht


Eind presentatie De Kleine Consultant
Nieuws_AfbeeldingDe Kleine Consultant presenteerde haar eindconclusie over jongeren die een woning zoeken in Nieuwkoop. Nou ja...jongeren?
Er blijken "kinderen" van 35 en 42 nog bij hun ouders te wonen. Zij wachten op een betaalbare woning en willen Nieuwkoop niet uit. Ben jij ook jong (tot 45 jaar)?
En zoek jij ook een betaalbare woning? Volg ons dan op Facebook, Twitter, Instagram of onze website. Wij gaan ermee aan de slag en houden jullie op de hoogte!
Afronding Groot Onderhoud Churchilllaan
Nieuws_AfbeeldingBrusselse wafels met kersen en slagroom. Woensdag 27 maart vierden wij het einde van de renovatie van de woningen aan de Churchilllaan en de Wagnerstraat e.o. met bewoners en omwonenden.
De woningen worden voorzien van een nieuwe badkamer, keuken en toilet. Dit alles zonder huurverhoging!.
Ook kregen de bewoners een kleine voorjaarsattentie mee naar huis.

Nieuwe website Huren in Holland Rijnland
Nieuws_Afbeelding

Bent u op zoek naar een (andere) sociale huurwoning in de regio Holland Rijnland? Dan zoekt u die vanaf nu op de nieuwe website www.hureninhollandrijnland.nl. Deze website maakt het u nog makkelijker om een passende woning te vinden!

De nieuwe website www.hureninhollandrijnland.nl is dé digitale plek waar woningzoekenden het aanbod van sociale huurwoningen in de regio Holland Rijnland kunnen vinden. De stappen die daarvoor doorlopen moeten worden, zijn er duidelijk aangegeven. Daarnaast dalen de kosten voor inschrijving en jaarlijkse verlenging naar € 7,50.

Staat u ingeschreven als woningzoekende?
Het is belangrijk om uw inschrijving opnieuw te activeren, ook als u niet actief op zoek bent naar een woning. U heeft een e-mail of brief ontvangen met informatie over wat u moet doen.
Uw inschrijfgegevens zijn automatisch overgezet. Uw opgebouwde rechten en inschrijftijd blijven behouden wanneer u uw account activeert. In de e-mail of brief die u als woningzoekende heeft ontvangen, staat hoe u uw inschrijving kunt activeren.

Nog niet ingeschreven als woningzoekende?
Schrijf u dan direct in via www.hureninhollandrijnland.nl.

Heeft u vragen over het activeren van uw account of de nieuwe website? Neem dan telefonisch contact op met Huren in Holland Rijnland via T (085) 203 09 00 of via het contactformulier op de website.
Projectleider GO bij WSN
Nieuws_AfbeeldingWij zoeken iemand voor een dienstverband van 24 uur per week. Dit is goed te combineren met zzp’ werkzaamheden.

Lees hier de ervaringen van Ted, interim projectleider groot onderhoud bij WSN:

1. Beschrijf eens een dag uit het leven van de projectleider bij WSN.
Je begint de dag met, onder het genot van lekkere koffie, bijpraten met de collega’s. De lopende zaken bespreken en eventuele meldingen van de huurders of andere bijzonderheden. Vervolgens bel je met de aannemer over de voorbereidingen van de bewonersavond. De bewonersbrochure krijgt vorm en het theater is gereserveerd. De planning is gereed en de gemeente is op de hoogte van de komende werkzaamheden.
Tussendoor krijg je adviesvragen van collega’s. Meedenken over de huidige processen. Kan dit anders? Waar zit de eventuele verbetering? Tegelijkertijd informeer je dan je collega’s over jouw lopende projecten.

Tijd voor de voorbereiding van een nieuw komend project. Je zoekt digitaal gegevens op over het complex en gaat bij collega’s navragen wat zij hier over weten. De werkomschrijving krijgt vorm en je verwerkt dit in een faseverslag om het MT en RvC te informeren.

In de middag naar buiten om een werk in uitvoering te bekijken. Er worden keukens, badkamers en toiletten vervangen. Samen met de projectopzichter en de uitvoerder loop je langs diverse woningen, praat met huurders en controleert de kwaliteit. Je bespreekt de voortgang en planning en verwerkt dit in een bouwverslag. Hiermee informeer je jouw collega’s.

Terug op kantoor breng je de Manager Wonen op de hoogte van de voortgang van de diverse projecten en onderzoek je samen de mogelijkheden tot verbeteringen binnen de processen.

Nog even de laatste email lezen en antwoorden. Daarna fluitend naar huis. Wat is het toch een heerlijk dynamische baan.

2. Met wat voor soort projecten ben je bezig?
De projecten variëren van het vervangen van binnen pakketten (keukens, badkamers en toiletten), het renoveren/verduurzamen van woningen tot het schrijven van verbetervoorstellen en het adviseren en ondersteunen van de collega’s Wonen.

3. Hoe zou je de werksfeer en je collega’s omschrijven?
Iedereen is erg behulpzaam en zijn goed in wat ze doen. Ze staan open voor feedback en geven het ook aan jou. De sfeer is ontspannen en gezellig. 

4. Op welke manier wordt er op jou beroep gedaan, waaraan voel jij je meerwaarde?
Vooral de adviesvragen voelen als erkenning. Als collega’s gebruik maken van mijn kennis en ervaring voel ik mij gewaardeerd. Daarnaast kan ik hen ondersteunen door een goede communicatie en administratie over de projecten, zowel intern als extern. Ik ervaar dat een juiste en tijdige communicatie en informatieverstrekking over de lopende projecten de collega’s erg helpt in hun werk.

Hebben wij je interesse gewekt en wil je eerst je werkplek zien en toekomstige collega’s ontmoeten? Een kop koffie komen drinken kan altijd. Neem dan contact op met Philipe van
Van Hezik Werving & Selectie - Interim dan maakt hij direct tijd voor je.  Ook over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Philipe op 0643495666 of info@vanhezikenpartners.nl.
Nieuwsbericht voor Woningzoekenden
Nieuws_Afbeelding

Nieuw website voor huurwoningen in Holland Rijnland
De 17 corporaties, verenigd in Holland Rijnland Wonen, gaan eind maart 2019 over naar een nieuwe website: www.hureninhollandrijnland.nl. De leden van Holland Rijnland Wonen hebben gekozen voor het systeem van Zig, de grootste aanbieder van woonruimteverdeelsystemen in Nederland. ‘Hureninhollandrijnland’ wordt dé digitale plek waar woningzoekenden het aanbod van sociale huurwoningen in de regio straks kunnen vinden.

Op de nieuwe website staat de woningzoekende centraal. Het zoekproces is in logische stappen opgebouwd en begeleidt woningzoekenden soepel door het proces. Van uitnodiging voor bezichtiging tot acceptatie van de woning is de status makkelijk te volgen. Het nieuwe systeem is goedkoper, waardoor de inschrijfkosten dalen van € 10 naar € 7,50 per jaar. Ook is het loten, de nieuwe manier van toewijzen die in de huisvestingsverordening staat en vanaf 1 juli ingaat, meegenomen in het systeem. De regels omtrent de toewijzing van woningen en het huidige zoekgebied blijven ongewijzigd. 

Inschrijftijd blijft behouden, eenmalig inschrijving activeren
Op dit moment staan ongeveer 103.000 woningzoekenden in de regio Holland Rijnland ingeschreven bij WoningNet. Zij behouden allemaal de in het verleden opgebouwde inschrijftijd. De inschrijfgegevens van alle woningzoekenden worden automatisch van WoningNet overgezet naar ‘Huren in Holland Rijnland’. Het is belangrijk straks in ieder geval één keer inloggen op de nieuwe website om hun bestaande inschrijving binnen het nieuwe systeem te activeren. Binnenkort ontvangen alle ingeschreven woningzoekenden hiervoor een inlogcode en wachtwoord per e-mail. Woningzoekenden waarvan geen e-mail adres bekend is, ontvangen een brief of sms. Alle woningzoekenden krijgen minimaal een jaar de tijd om hun inschrijving te activeren op de nieuwe website en de opgebouwde rechten en inschrijftijd te behouden. 

Tijdelijk geen woningaanbod
Een week voor de livegang wordt er tijdelijk geen woningaanbod geadverteerd. Dit heeft te maken met de overgangsperiode van de oude naar de nieuwe website. Om de corporaties te ondersteunen is de eerste vier maanden vanaf de livegang een speciale servicedesk operationeel waar woningzoekenden terecht kunnen met hun vragen over het nieuwe systeem.
WoonenquĂȘte
Nieuws_Afbeelding

Woningstichting Nieuwkoop laat onderzoek doen naar de woonwensen van jongeren. Om dorpen in de gemeente Nieuwkoop vitaal te houden, is het volgens directeur Caroline Nolet hard nodig dat de jeugd niet gedwongen elders een huis gaat zoeken.

De vragen gaan over de huidige woonsituatie van jongeren, wat zij over hebben voor een andere woning, welk type huis zij zoeken en welke voorzieningen (zoals winkels, horeca, sportclubs en groen) bij een huis voor hen belangrijk zijn.

Ook wil WSN graag weten waarom jongeren eventueel uit de gemeente Nieuwkoop zijn vertrokken en waar zij dan naar toe verhuisd zijn. 

Vul via onderstaande link de enquete in:

https://qtrial2019q1az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_23maiR1SelKDZ5j
  

  


  
De woningstichting probeerde op straat bij winkelcentra met jongeren in gesprek te komen, maar dat was volgens directeur Caroline Nolet geen succes. ,,We zagen ze daar niet. Toen hebben we besloten online een enquête te doen. Die is voor het weekend op internet gezet en binnen minder dan een dag hadden we al 160 reacties. Ongelooflijk.’’. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


De vragen gaan over de huidige woonsituatie van jongeren, wat zij over hebben voor een andere woning, welk type huis zij zoeken en welke voorzieningen (zoals winkels, horeca, sportclubs en groen) bij een huis voor hen belangrijk zijn.


Alphen


Ook wil WSN weten waarom jongeren eventueel uit de gemeente Nieuwkoop zijn vertrokken. Nolet: ,,Ik hoor verhalen dat de jeugd naar Alphen trekt, omdat daar nog wel betaalbare huizen zijn en meer voorzieningen. Ik wil weten of dat klopt.’’


Ze erkent dat het lastig is in de gemeente Nieuwkoop een geschikt huis te vinden. ,,Wil je een appartement kopen, dan ben je zo twee ton kwijt, een oude eengezinswoning kost 2,5 ton en nieuwbouw begint bij drie ton. En het aanbod van huurwoningen is beperkt. Ondernemers in Nieuwkoop maken zich zorgen over een gebrek aan jong personeel. We willen ook meer voor ouderen gaan bouwen, zodat zij te grote huizen verlaten en er doorstroming op gang komt.’’
Huurgrens Vrije sectorwoningen
Nieuws_Afbeelding

Door het ministerie is bepaald dat per 1 januari de huurgrens voor vrije sectorwoningen is verhoogd van € 710,68 naar € 720,42.
De grens heeft drie jaar lang vast gestaan op € 710,68. Een woning heeft nu een vrije sector huurprijs wanneer de huurprijs hoger is dan € 720,42.
Voor WSN betekent dit dat woningen, die als vrije sector woningen worden verhuurd, met ingang van elke nieuwe verhuring een kale huurprijs kennen vanaf € 722.
WSN heeft verschillende vrije sector woningen, waarvan de meeste zijn gelegen in de Vijverhof.
Voor de zittende huurders van onze vrije sector woningen verandert er niets. Het is alleen van toepassing bij nieuwe verhuringen.
Driekoppenland
Nieuws_Afbeelding

Overeenkomst
Op 11 december 2018 ondertekenden wethouder Guus Elkhuizen en Caroline Nolet, directeur-bestuurder van Woningstichting Nieuwkoop, een overeenkomst voor de bouw van 12 gasloze sociale huurwoningen binnen woningbouwproject Driekoppenland. “We zijn blij dat we in Woningstichting Nieuwkoop een partij hebben gevonden die wil investeren in deze duurzame wijk”, zegt wethouder Guus Elkhuizen. Het ontwerp van de woningstichting Nieuwkoop voorziet in een 2 soorten huurwoningen. Er komen 4 beneden-/bovenwoningen op de koppen en daartussen 8 gezinswoningen. Uit vooronderzoek bleek dat hier veel behoefte aan is. “Zo kunnen wij zowel de kleinere huishoudens, als de gezinnen uit Noorden bedienen”, zegt Caroline Nolet.

Uiteraard gasloos
Net als alle andere woningen in het gebied, worden ook de huurwoningen gasloos ontworpen. Hierbij vervangt een elektrische warmtepomp de CV-installatie. Een electrische warmtepomp is energiezuiniger dan verwarmen d.m.v. gas en veroorzaakt daarnaast geen CO2-uitstoot. De benodigde elektriciteit wordt mede opgewerkt door zonnepanelen. Een warmtepomp kan dus heel duurzaam verwarmenn en zelfs in de zomer koelen.
De woningen zijn straks goed geïsoleerd en luchtdicht, zodat zij zo weinig mogelijk energieverliezen. 

Twee soorten huurwoningen
WSN is onlangs begonnen met het ontwerpen van huurwoningen. Tijdens het vooronderzoek leerde zij dat er in Noorden zowel behoefte is aan eenpersoonshuurwoningen, maar ook huurwoningen voor gezinnen. Het ontwerp voorziet daarin met vier zogenaamde beneden-/bovenwoningen op de koppen en daartussen acht gezinswoningen.

Bij het ontwerpen van de woningen houdt WSN rekening met optimaal gebruiksgemak en comfort voor haar huurders. Zo krijgen de woningen in basis vloerverwarming, maar komen er convectoren op de plekken waar snel warmte nodig is. Dat is duurzaam en comfortabel.

Landschappelijk ontwerp
De huurwoningen worden in nauw oveleg met de landschapsarchitect van Driekoppenland ontworpen door Architectenbureau Guido Bakker. 

Interesse? Nog even wachten
De huurwoningen worden naar verwachting in de tweede helft van 2019 op www.woningnethollandrijnland.nl aangeboden en zomer 2020 opgeleverd. Bent u geïnteresseerd in een van de woningen? Schrijf u dan alvast in als woningzoekende op Woningnet. De gemeente en Woningstichting Nieuwkoop stellen in de loop van 2019 de regels op voor het toewijzen van de woningen.
Prestatieafspraken
Nieuws_Afbeelding
Naast betaalbaarheid en duurzaamheid gaat onze bijzondere aandacht het komende jaar uit naar beschikbaarheid. Wij vinden het belangrijk dat er genoeg woningen beschikbaar komen.
Met name voor starters, senioren en jonge gezinnen.
Daarvoor zullen wij duurzame en betaalbare woningen toevoegen in de nieuwbouw (32 eengezinswoningen in de Verwondering en Teylerspark, 8 eengezinswoningen en 4 appartementen
op Driekoppenland in Noorden).

Als het meezit, zullen wij ook starten met tientallen appartementen op de centrumlocatie Nieuwveen en zullen er woningen verrijzen op de locatie van het Koetshuis in Nieuwkoop.
Daarnaast zullen wij ons richten op doorstroming. Wij willen graag dat mensen passend wonen, qua inkomen, levensfase en levenssituatie.
Wij zullen daarom in 2019 een pilot doen om doorstroming van een minder passende woning naar een meer passende woning mogelijk te maken.
Hierdoor komen ook weer woningen vrij voor bijvoorbeeld starters of jonge gezinnen.

Met deze prestatieafspraken dragen alle vijf de partijen bij aan het wonen in Nieuwkoop
Koetshuis
Nieuws_Afbeelding
Eind november 2018 heeft Woningstichting Nieuwkoop (WSN) besloten het voormalig verzorgingscentrum ‘Het Koetshuis’ aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop te gaan slopen. De locatie komt daarmee vrij voor de bouw van nieuwe huurwoningen.

Sloopbesluit
“Wij realiseren ons dat de toekomst van het Koetshuis en haar locatie leeft in Nieuwkoop. We zijn bij dit besluit dan ook niet over één nacht ijs gegaan.”, zegt Caroline Nolet, directeur-bestuurder van WSN. Afgelopen maanden heeft WSN scenario’s onderzocht om het pand te behouden, te transformeren, te verkopen of om te slopen. Uiteindelijk heeft WSN besloten te slopen, vanwege de staat van het pand, de beperkte parkeermogelijkheden en de duurzaamheid na transformatie. “Ook na transformatie blijft het een oud pand met een slecht energielabel”, vertelt Nolet, “Dan investeren wij liever in gasloze nieuwbouw, wat wel betekent dat het oude pand helaas moet verdwijnen.”

Duurzaam slopen
WSN vindt het belangrijk dat het pand duurzaam wordt gesloopt. Hierbij wordt op milieuverantwoorde wijze zoveel mogelijk materialen gescheiden voor hergebruik. Daarnaast wil WSN dat de sloop zo min mogelijk overlast voor de omgeving oplevert.

Nieuwbouwplannen
Nu het sloopbesluit is genomen kan de corporatie zich richten op nieuwbouwplannen aan de Dorpsstraat. Hiervoor zijn al verkennende gesprekken gevoerd met omwonenden, gemeente, waterschap en andere belanghebbenden. Deze gesprekken worden in 2019 doorgezet om wensen te verzamelen voor de verdere ontwikkeling. WSN realiseert zich dat de plek een unieke plek in Nieuwkoop is en streeft dan ook naar een nieuwbouwplan dat past in het centrum van Nieuwkoop, recht doet aan haar locatie en aansluit bij de wensen van haar doelgroep en die van de gemeente en bij haar eigen voorraadbeleid. De ligging van de locatie is uniek, vlakbij de Nieuwkoopse plassen en op loopafstand van het centrum en winkelcentrum Kennedyplein. WSN hoopt en vertrouwt op een voortvarend bestemmingswijzigingsproces met de gemeente.
>>
Reparatie


Reparatieverzoek

Heeft u een reparatieverzoek, dan kunt u dat hier doorgeven

 

E-mail 

Bent u huurder en is uw e-mailadres nog niet bij ons bekend? Dan kunt u dat hieronder aan ons doorgeven.

*
*
*