Zoeken
 Zoeken
WSN start selectie huurders Driekoppenland Noorden (Project waterhoen)
Nieuws_AfbeeldingEindelijk nieuwe huurwoningen
Na vele jaren worden er eindelijk nieuwe huurwoningen gebouwd in Noorden. WSN is blij dat zij hierin mag investeren en dat zij aan twaalf huishoudens comfortabele en betaalbare woonruimte kan aanbieden. De woningen in landhuisstijl komen bij de entree van de wijk Driekoppenland, op zo’n 700 meter van het centrum van Noorden. De tuinen en dakterrassen liggen op het zuiden en uiteraard worden de woningen gasloos gebouwd.

Eigentijdse huurders gezocht
WSN zoekt niet zomaar huurders. Het moeten mensen zijn die het leuk vinden om in een hypermodern huis te gaan wonen, een gasloos huis. Dat is namelijk niet hetzelfde als een huis met een c.v.-ketel en vraagt gewenning van de bewoners. De huizen zijn daarmee wel erg duurzaam en zuinig vanwege de zonnepanelen, de warmtepomp en ventilatie met warmteterugwinning. En door zelf te investeren in extra zonnepanelen, kunnen de bewoners hun huis zelfs bijna energieneutraal maken!

Op tijd huurders werven
De oplevering wordt door WSN verwacht in januari 2021. Bij haar nieuwbouwprojecten start WSN al voor de start bouw met het werven van huurders en het toewijzen van de woningen. WSN doet dit zodat de toekomstige huurders bepaalde opties voor hun nieuwe huurhuis kunnen kiezen, zoals extra dakvensters of zonnepanelen, een buitenkraan en diverse keuken- en tegelopties.

Voor jong en oud
De twaalf nieuwe huurwoningen bestaan uit acht eengezinswoningen met op de koppen van het blok twee benedenwoningen en twee bovenwoningen. Voor de gezinswoningen zoekt WSN jonge gezinnen en eenoudergezinnen (maximaal 45 jaar). De bovenwoningen komen beschikbaar voor jongeren tot 35 jaar en de benedenwoningen voor ouderen vanaf 55 jaar. De benedenwoningen zijn ook bewoonbaar voor ouderen die gelijkvloers willen wonen. De huurprijzen variëren tussen de 600 en 700 euro per maand exclusief servicekosten (prijspeil 2020).

Toewijzingsregels
WSN heeft afspraken met de Gemeente Nieuwkoop over de toewijzing van huurwoningen. Ook dit nieuwbouwproject valt onder deze regels. De rijwoningen en benedenwoningen worden als eerste toegewezen aan Noordenaren die een sociale huurwoning achterlaten, daarna aan huurders uit de gemeente die een sociale huurwoning achterlaten. Na deze twee groepen volgen Noordenaren die geen huurwoning achterlaten. Als er dan nog meer kandidaten nodig zijn, maken geïnteresseerden van buiten Noorden een kans.
De twee bovenwoningen zijn voor startende woningzoekenden die in Noorden willen blijven of naar Noorden terug willen keren. Naast deze toewijzingsregels hanteert WSN leeftijdsgrenzen bij de toewijzing en stelt eisen aan de gezinsgrootte. Alle details staan vermeld in de advertenties op www.hureninhollandrijnland.nl vanaf 3 maart 2020.

Wil je in aanmerking komen voor een van de woningen? Schrijf je dan nu alvast in op www.hureninhollandrijnland.nl en reageer op een van onze advertenties in de eerste twee weken van maart 2020.
Reparatie


Reparatieverzoek

Heeft u een reparatieverzoek, dan kunt u dat hier doorgeven

 

E-mail 

Bent u huurder en is uw e-mailadres nog niet bij ons bekend? Dan kunt u dat hieronder aan ons doorgeven.

*
*
*