Zoeken
 Zoeken

Inschrijven


Om een sociale huurwoning bij ons te kunnen huren, moet u ingeschreven staan bij WoningNet Holland Rijnland. U doet dit op de website www.woningnethollandrijnland.nl. Een inschrijving kost € 10,- en is een jaar geldig. Elke verlenging met weer een jaar kost ook € 10,-.

Uw inschrijving vervalt als u een woning via WoningNet Holland Rijnland accepteert. Om in de toekomst weer kans te maken op een sociale huurwoning, moet u zich dan ook weer opnieuw inschrijven bij Woningnet Holland Rijnland.

Ik heb op een woning gereageerd
Heeft u via de website gereageerd op een woning? Wanneer u de eerste kandidaat bent voor de woning, ontvangt u een email waarin we uw belangstelling voor de woning peilen. Bent u inderdaad (nog steeds) geïnteresseerd in de woning, dan mag u de woning gaan bezichtigen.

Het bezichtigen van de woning
U maakt zelf een afspraak met de vertrekkende huurder om de woning te bezichtigen. De contactgegevens van de vertrekkende huurder krijgt u van ons. Misschien kunt u meteen al afspraken maken over het overnemen van zaken.

Als de woning al leeg is, gaan we met u mee om de woning te bezichtigen.

Zaken overnemen van de vertrekkende huurder
Soms biedt de vertrekkende huurder u zaken aan ter overname, bijvoorbeeld  gordijnen of een laminaatvloer. U kunt zelf besluiten of u dit wilt. Wanneer u zaken overneemt, dan vult u samen met de vertrekkende huurder een overnameformulier in. Wanneer we dit formulier ondertekend hebben ontvangen, kunnen de overgenomen goederen in de woning achterblijven voor de nieuwe huurder. Zo niet, dan dient de vertrekkende huurder ze alsnog te verwijderen. U bent als huurder verantwoordelijk voor de overgenomen goederen en het onderhoud. Klik hier voor een overname overeenkomst.

Het intakegesprek
Wanneer u ook na de bezichtiging de woning graag wilt huren, maken we een afspraak voor een intake gesprek. Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen, mag uw (gezamenlijke) inkomen niet hoger zijn dan € 35.739. In het intakegesprek zal worden gekeken of u hieraan voldoet. U neemt dan ook een aantal bewijsstukken van uw inkomen (en eventuele partner) mee. Ook is het van belang dat u geen huurachterstand heeft bij uw huidige of vorige verhuurders en geen overlast veroorzaakt heeft in eerdere woonsituaties.

Wanneer u de woning accepteert, ontvangt u van ons een bevestigingsbrief die we ondertekend terug verwachten.

Huurtoeslag
Tijdens het intakegesprek geven we ook informatie over huurtoeslag. Misschien komt u hier voor in aanmerking. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.toeslagen.nl

Wat moet u meenemen naar het intakegesprek?
Algemene gegevens (van u en uw evt. partner):
 • ID-kaart of paspoort (rijbewijs is geen legitimatiebewijs)
 • een adres-uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente waar u woont (deze mag niet ouder dan zes maanden zijn). Hierop staat ook de samenstelling van uw huishouden en de namen van eventuele medebewoners.
 • de bevestiging van uw registratie bij Holland Rijnland met daarop uw registratienummer
 • woont u niet in een huurwoning van ons of in een particuliere huurwoning? Dan hebben wij ook een verklaring van uw huidige verhuurder nodig. Klik hier voor een formulier verhuurdersverklaring.
Gegevens over uw inkomen:
 (van u en uw evt. partner)
 • jaarcontract of contract voor onbepaalde tijd
 • loonstroken van de afgelopen drie maanden
 • een IBRI-formulier over het meest recente beschikbare jaar (dit kunt u aanvragen bij de Belastingdienst via telefoonnummer 0800 - 0543) en/of een meest recente aanslag inkomstenbelasting.
 • als u een uitkering krijgt: specificatie van uw uitkering van bijvoorbeeld UWV.
 • als u werkt via een uitzendbureau: loonstroken van de afgelopen twaalf maanden
Bent u zelfstandig ondernemer?
 • uw definitieve aanslag van de Belastingdienst over het meest recent beschikbare jaar, of
 • een IBRI-formulier over het meest recente beschikbare jaar (dit kunt u aanvragen bij de Belastingdienst via telefoonnummer 0800 - 0543) en/of een meest recente aanslag inkomstenbelasting.
 • jaarrekening over het afgelopen jaar (gemaakt door uw belastingadviseur)
 • een prognose over dit jaar van uw belastingadviseur
 • Heeft u of uw partner nog geen IBRI-formulier van het gevraagde jaar en/of een meestrecente aanslag inkomstenbelasting, dan bent u te vroeg met reageren.
Een huurovereenkomst sluiten
Als u de woning geaccepteerd heeft, tekenen we samen een huurovereenkomst. We doen dit bij ons op kantoor op de eerste dag dat u de woning gaat huren. Leest u de huurovereenkomst goed door. Hier vindt u alvast een voorbeeld huurovereenkomst met ook de bijbehorende algemene voorwaarden.

U betaalt de eerste maand huur. U kunt bij ons op kantoor pinnen. Daarna ontvangt u de sleutels van uw woning.

Niet vergeten
Vergeet niet uw adreswijziging door te geven aan de Gemeente. Dit is zeker heel belangrijk als u huurtoeslag wilt aanvragen.

Vergeet u ook niet u direct aan te melden bij het waterbedrijf en een energieleverancier. Noteert u de meterstanden op de dag dat u de sleutels ontvangt.

Verantwoording
Op de website www.woningnethollandrijnland.nl vindt u de uitslag van iedere loting op inschrijfnummer.

MAILS VANUIT WONINGNET IN SPAM !


Het verzoek tot betalen van de inschrijving, het verzoek tot verlenging van de inschrijving, het reageren op woningen, het aanbiedingsproces als u in aanmerking komt voor een woning, de vraag of u nog belangstelling heeft voor de woning, de uitnodiging voor bezichtiging van de woning etc., alles verloopt bij Woningnet Holland Rijnland via de mail.

Corporaties krijgen echter steeds vaker reacties van woningzoekenden dat men mails niet heeft ontvangen. Het lijkt dat dit ligt aan de verhoging van de spamfilters van de gratis e-mailaccounts (zoals hotmail, outlook enz.). Hierdoor komen mails vaak terecht in de ongewenste mail, die niet iedereen leest.

Wij roepen u derhalve op om goed uw map ongewenste e-mails te controleren.

Reparatie


Reparatieverzoek

Heeft u een reparatieverzoek, dan kunt u dat hier doorgeven

 

E-mail 

Bent u huurder en is uw e-mailadres nog niet bij ons bekend? Dan kunt u dat hieronder aan ons doorgeven.

*
*
*